Krojenie cebuli w drobną kostkę w gastronomii

Jeżeli masz niepoukładane myśli, które nie pasują do głównych kategorii forum, to miejsce odpowiednie dla Ciebie. Zamieszczamy tu rozbiegane myśli szalonej głowy. W związku z tym, że to wolna strefa, to ta część forum jest pod ścisłym nadzorem moderatorów.

Moderator: GTW

Krojenie cebuli w drobną kostkę w gastronomii

Postautor: Adat » wt mar 19, 2024 1:20 pm

Cześć! Poradzcie proszę jak radzicie sobie z krojeniem cebuli w drobną kostkę - Jakieś patenty, dedykowane maszyny? Codziennie musimy narobić tego kilkanaście-kilkadziesiąt kilogramów i tracimy na to mnóstwo czasu.
Adat
 
Posty: 205
Rejestracja: czw cze 06, 2019 6:02 am

Re: Krojenie cebuli w drobną kostkę w gastronomii

Postautor: dzessie » śr mar 20, 2024 1:00 pm

Istnieją specjalne maszyny do krojenia cebuli, które mogą znacznie przyspieszyć ten proces. Są to przemysłowe krojarki do warzyw, które można dostosować do różnych rodzajów cięcia i wielkości.

Zerknij sobie na stronę:
https://gazetacodzienna.pl/artykul/wiad ... estauracji

Jest tutaj kilka porad jak wybrać taką odpowiednią szatkownicę do krojenia cebuli :)
Awatar użytkownika
dzessie
 
Posty: 690
Rejestracja: pt lut 20, 2015 9:47 am

Re: Krojenie cebuli w drobną kostkę w gastronomii

Postautor: KaroGro » pt mar 22, 2024 8:09 am

Ciekawa sprawa, nie znałam tego
KaroGro
 
Posty: 129
Rejestracja: śr lip 22, 2015 10:30 am


Wróć do Wolna strefa forum powiatu piaseczyńskiego

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 45 gości