Strona 1 z 1

Krojenie cebuli w drobną kostkę w gastronomii

Post: wt mar 19, 2024 1:20 pm
autor: Adat
Cześć! Poradzcie proszę jak radzicie sobie z krojeniem cebuli w drobną kostkę - Jakieś patenty, dedykowane maszyny? Codziennie musimy narobić tego kilkanaście-kilkadziesiąt kilogramów i tracimy na to mnóstwo czasu.

Re: Krojenie cebuli w drobną kostkę w gastronomii

Post: śr mar 20, 2024 1:00 pm
autor: dzessie
Istnieją specjalne maszyny do krojenia cebuli, które mogą znacznie przyspieszyć ten proces. Są to przemysłowe krojarki do warzyw, które można dostosować do różnych rodzajów cięcia i wielkości.

Zerknij sobie na stronę:
https://gazetacodzienna.pl/artykul/wiad ... estauracji

Jest tutaj kilka porad jak wybrać taką odpowiednią szatkownicę do krojenia cebuli :)

Re: Krojenie cebuli w drobną kostkę w gastronomii

Post: pt mar 22, 2024 8:09 am
autor: KaroGro
Ciekawa sprawa, nie znałam tego