Otwarcie małej gastronomii

Jeżeli masz niepoukładane myśli, które nie pasują do głównych kategorii forum, to miejsce odpowiednie dla Ciebie. Zamieszczamy tu rozbiegane myśli szalonej głowy. W związku z tym, że to wolna strefa, to ta część forum jest pod ścisłym nadzorem moderatorów.

Moderator: GTW

Otwarcie małej gastronomii

Postautor: Kozaczek » śr kwie 13, 2022 11:26 am

Prowadzę cocktail bar, kawiarnie i tutaj orientuje się w wymogach sanepidu i tym co potrzebuje by szeroko pracować w tych tematach.
Planuje pójść w kierunku lekkiej gastronomii, czyli sniadania, panini, tosty czy sałatki. Jakie wyposażenie sugerujecie z doświadczenia w tym kierunku, osobna zmywarka dla kuchni to pewnie mus, jajka można kupić już umyte z certyfikatem więc problem pomieszczenia na jajka odpada. Co poradzicie jakie sprzęty będą takim minimum dla tej oferty jedzeniowej, a jakie dodatkowo zapewnią swobodę w ewentualnych wariacjach?
Kozaczek
 
Posty: 477
Rejestracja: pt cze 29, 2018 10:57 am

Re: Otwarcie małej gastronomii

Postautor: Adat » śr kwie 13, 2022 12:57 pm

Toster, opiekacz do panini, salamandra, mały piekarnik. Zacząłbym od tzw. sałaciarki (bezpieczeństwo produktów i porządek).

Polecam kontakt z tą firmą: https://www.kaletagroup.pl/profesjonaln ... astronomii Na miejscu oferują profesjonalne wyposażenie gastronomii oraz powinni dobrać odpowiednie sprzęty.

Poza tym dobrym pomysłem będzie odwiedzenie kilku punktów z tego typu jedzeniem. Zobacz jak wyglada u nich menu, jakie stosują sposoby reklamy. Jak również jak wygląda sam lokal.
Adat
 
Posty: 203
Rejestracja: czw cze 06, 2019 6:02 am


Wróć do Wolna strefa forum powiatu piaseczyńskiego

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości

cron